Gebruiksaanwijzing

Het dragen van een Floxy

Floxy is een comfortmiddel dat het aangenamer en eenvoudiger maakt om andere personen en jezelf te beschermen. Belangrijk hierbij is dat je de Floxy te gepaste tijde en op de correcte manier draagt om besmettingen tegen te gaan.

Wanneer draag je een Floxy?

Bij het dragen van een Floxy bescherm je in eerste instantie de personen in jouw omgeving. Indien er geen veilige afstand gegarandeerd kan worden, of bij direct contact met andere personen draag je een Floxy. Bijvoorbeeld op het openbaar vervoer, in de wagen met andere personen, tijdens het werken in de horeca bijvoorbeeld en tijdens meetings. Indien de anderhalve meter gerespecteerd wordt, is het dragen van een mondmasker niet verplicht, maar nog steeds sterk aangeraden.

Hoe draag je een Floxy?

Voor het dragen van een Floxy, wordt aangeraden je handen te wassen met water en zeep. Vervolgens plaats je het mondmasker en de Floxy op de correcte manier in elkaar:

  • Doe je mondmasker aan. Afhankelijk van het soort mondmasker plaats je de elastiek rond de oren, de nek of knoop je ze achteraan
  • Plaats jouw Floxy in het mondmasker zodat de Floxy aan de binnenzijde zit
  • Plaats vervolgens het mondmasker en de Floxy op jouw gezicht. Zorg ervoor dat de Floxy steunt tussen je boven- en onderkaakbenen
  • Zorg dat zowel de mond als de neus bedekt is door het mondmasker
  • Controleer of je op een aangename manier kan praten en ademen dankzij Floxy
  • Klik het mondmasker vervolgens vast aan de Floxy met de bevestiging (klein rond plaatje)

Wanneer je de Floxy voor het eerst opzet, kan het de eerste 10 minuten onwennig aanvoelen. Dit is perfect normaal, je moet er even aan wennen. Wanneer je een Floxy voor het eerst draagt zal je verbaasd zijn van de extra ademruimte en het comfort tijdens het praten. Geen zorgen, dit is perfect normaal. Het besloten gevoel en het tekort aan adem zijn weg, ga gerust naar een spiegel om te controleren, je Floxy zit goed!

Bij het dragen van een Floxy dien je er op te letten dat de Floxy op beide kaakbenen steunt. Druk de Floxy zeker niet tot tegen de mond, de extra ruimte zorgt er namelijk voor dat je comfortabeler kan praten, ademen en beschermen.

Probeer zo weinig mogelijk het masker aan te raken en maak gebruik van de elastieken of linten aan de zijkanten om het mondmasker op- of af te zetten. Ook tijdens het dragen van een mondmasker vermijd je het aanraken ervan best zoveel mogelijk. Laat zeker ook je mondmasker of Floxy niet rondslingeren, maar kies een vaste en propere plaats om beide te bewaren.

Bij het kort afzetten van het mondmasker en de Floxy, kan je ervoor kiezen gebruik te maken van een luchtdoorlatende zak.

Hoe onderhoud je een Floxy?

Net zoals je herbruikbaar mondmasker, kan ook de Floxy gewassen worden om een optimale hygiëne te garanderen. Was de Floxy met water en zeep en droog vervolgens af. Floxy mag gereinigd worden in de vaatwasser, opgelet niet boven de 60°C. Daarnaast mag de Floxy ook ontsmet worden met Covid-19 ontsmettingsmiddelen voor materialen.

Het regelmatig wassen van een mondmasker is belangrijk om de hygiëne te bewaren en de beschermingsfactor van het masker te garanderen. We raden aan het mondmasker te vervangen na 8u of 4u intensief gebruik en vervolgens te wassen. Idealiter beschik je dus over minimum 2 mondmaskers.