Ons verhaal

Floxy is een familiebedrijf dat is ontstaan vanuit het belang van de zorg voor onze naasten. Naar aanleiding van de Coronacrisis is een mondmasker tegenwoordig onmisbaar in onze dagelijkse activiteiten. Ook om jezelf en anderen te beschermen tegen de verdere verspreiding van het virus, is het dragen van een mondmasker cruciaal.

Oprichtster Sandra is zelf actief in de horeca, waar het dragen van een mondmasker verplicht is. Zowel tijdens het werken als tijdens het zorgen voor haar naasten, botste Sandra al snel op het ongemak van een mondmasker. Je kent het wel, het mondmasker blijft moeilijk op zijn plaats, is veel te warm en bovendien snak je naar adem. Tijdens het praten en ademen wordt het mondmasker soms nat en anderen verstaan je moeilijker. Kortom, een mondmasker is niet het meest comfortabele accessoire.

Om die reden ging Sandra zelf op zoek naar een oplossing om het dragen van een mondmasker aangenamer te maken. Zo vormde een simpel stukje karton al snel de basis voor het concept Floxy. Na heel veel brainstormen, ontwerpen, uitproberen en finetunen, is Floxy vandaag uitgegroeid tot hét ultieme hulpstuk in een mondmasker.

Floxy vandaag

Floxy is een 100% Belgisch product en vormt de perfecte aanvulling op het klassiek mondmasker dat ervoor zorgt dat de stof niet in direct contact staat met je gezicht of mond. Floxy is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is compatibel de meeste mondmaskers op de markt. Op die manier is Floxy toegankelijk voor iedereen.

Een Floxy is meer dan zomaar een hulpstuk, het is een dagelijks accessoire dat anderen en jezelf helpt beschermen. Door jouw Floxy eenvoudig te reinigen met lauw water en zeep, kan je er jarenlang gebruik van maken, of beter: kan je er jarenlang jezelf én anderen mee beschermen.

Floxy op lange termijn

Floxy vormt de ideale oplossing om dagelijks jouw mondmasker op een comfortabele manier te dragen. Echter is Floxy niet alleen een oplossing vandaag, maar zeker ook op lange termijn. Naast Covid-19 komen er in de toekomst gegarandeerd nog situaties waarin het dragen van een mondmasker verplicht zal zijn. Door de kwaliteit en lange levensduur biedt Floxy een meerwaarde op lange termijn. Gooi jouw Floxy niet weg, reinig hem grondig en bewaar hem voor de toekomst.

Onze symbolisatie

Floxy is een samenstelling van de Engelse woorden ‘flow’ en ‘oxygen’ en duidt op de vergemakkelijkte manier waarop je kan ademen in een mondmasker met behulp van Floxy. De vrijheid, speelsheid en eenvoudige luchtbeweging komt ook zichtbaar terug in het design en het logo van Floxy.